PUMI ADATBÁZIS

 Új kutya hozzáadása


Amennyiben a regisztrációt az adminisztrátorok jóváhagyták, abban az esetben lehetőség nyílik az oldal szerkesztésére.
Ez elsősorban a kutyák felvételével kezdődik. A hitelesítő e-mail kiküldése után, már teljes jogú "Szerkesztő"-vé válik a regisztrált és elkezdődhet a munka!

Kérem ne feledje: CSAK A SAJÁT TULAJDONÁBAN LEVŐ KUTYÁK SZERKESZTÉSÉRE JOGOSULT!

Illetve minden olyan egyed szerkesztésére, melyek az Ön kennelében születtek, de új tulajdonos nincs feltüntetve az adatbázisban.
Amennyiben magánszemély az új tulajdonos, bízva a tenyésztő - tulajdonos jó kapcsolatában, az egyed megmarad a tenyésztő szerkesztési jogkörében.


 • Kattintson a baloldali menüsorban a "Bejelentkezés" menüpontra, ahol ne felejtse el pepipálni a "Bejelentkezve maradok ezen a számítógépen" opciót.
Ellenőrizzük, hogy az általunk felvinni kívánt kutya még nem szerepel-e az adatbázisban! Ezt a lépést ne hagyjuk ki! Nagyon fontos!

A KERESŐ MEZŐBE GÉPELJÜK BE A KUTYA HÍVÓ NEVÉT, MAJD KATTINTSUNK AZ "INDÍT" GOMBRA!

Dogs

 • Ezt követően az "Kutya hozzáadása"-ra kattintva eljut az admin felületre. Mivel Ön szerkesztővé vált, lehetősége van kutyák felvitelére.

Admin
 • A megjelenő oldalon, a regisztrációkor megadott fajta automatikusan megjelenik, jelen esetben "Mudi".
  A következő sorban megjelenik, a regisztrációkor megadott kennel név. Ez azt jelenti, hogy ebbe a kennelbe született egyed felvitelére van lehetőség.
  A harmadik sorban a kutya ID száma jelenik meg. Érdemes kákattintani a "Generálás", majd az "Ellenőrzés" gombokra. Ez biztosítja, hogy a felvinni kívánt egyed biztosan bekerüljön az adatbázisba.

Dogs • A következő lépés a kutya nevének begépelése.
  Jelen esetben Rabló egy barna kan kerül felvitelre.
  Rabló a Köves-bérci Betyár kennelben született, tehát Köves-bérci Betyár kennel nevű, Rabló hívó nevü kutyánk kezdő adatait beírtuk.
  A "Színe" mezőre rákattintva kiválaszthatjuk a színét, a "Neme" mezőre kattintva a nemét.
  A törzskönyvi száma Met Mu (XXXX/YYYY).
  A nevének sorrendje magyar kutyáknál "Alapértelmezett", vagyis a kennel név jelenik meg először.
  Az élő kocka bejelölése nem kötelező.  Dogs • Még ezen az oldalon megadhatjuk a kutya, a tenyésztő és a tulajdonos adatait.
  Először a születés dátumát, a kennel vevét, ahol született, a Tenyésztő nevét Kennel névvel, majd legvégül a Tulajdonos nevét, Kennel névvel.  Dogs


  A Kennel nevet a nagyítóra kattintva, egyszerű kereséssel adhatja meg.

  - Nagyítóra kattint
  - Begépeli a kennel nevet, vagy egy részét, majd keresés.
  - A megjelenő találatokból kiválasztja a megfelelőt, és rákattint.


  Dogs
 • Ammennyiben ezt megtettük, ne habozzunk és kattintsunk az oldal alján található "Mentés és folytatás.." gombra. Ezután átlépünk egy másik oldalrara, ahol további szerkesztési lehetőségek tárulnak elénk.